שיא הכנסות בנמל אשדוד: זינוק של 10% במחזור ל-331 מיליון שקל ברבעון הראשון

למרות השפעות מבצע ״שאגת הארי״, הנמל שמר על רציפות תפקודית ומציג EBITDA של 50 מיליון שקל. השורה התחתונה הושפעה מהפרשה של 39 מיליון שקל למענק עובדים בגין רווחי שנת 2025. זינוק חד בפריקת כלי רכב וגידול במגזר התפזורת


07:15 ,04.06.2026 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת נמל אשדוד מפרסמת את תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של שנת 2026. לאחר שהציגה תוצאות שיא בשנת 2025, החברה ממשיכה במגמת הצמיחה ומדווחת על גידול של כ-10% במחזור ההכנסות, אשר שבר שיא נוסף והסתכם ב-331 מיליון שקל, לעומת 302 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

 

הרווח הנקי ברבעון הראשון עמד על 12 מיליון שקל (לעומת 20 מיליון שקל אשתקד) וה-EBITDA הסתכם ב-50 מיליון שקל (לעומת 61 מיליון שקל אשתקד). בחברה מדגישים כי הירידה בשורת הרווחיות נובעת ישירות מהפרשה חד-פעמית למענק עובדים בסך 39 מיליון שקל בגין רווחי שנת 2025 ומענקי מלחמה, ובנטרול רכיב זה מציג הנמל תוצאות תפעוליות מעולות מהפעילות העסקית השוטפת.

 

רציפות תפקודית בצל מבצע ״שאגת הארי״

 

הרווח התפעולי של הנמל ברבעון החולף עמד על 9 מיליון שקל (לעומת 25 מיליון שקל ברבעון המקביל). הישג זה נרשם תוך שמירה מלאה על היקפי הפעילות, וזאת למרות האתגרים הביטחוניים שהציב מבצע ״שאגת הארי״.

הכנסות המימון נטו של החברה רשמו זינוק של 100% והסתכמו ב-10 מיליון שקל, בהשוואה ל-5 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2025. ההון העצמי של הנמל ליום 31 במרץ 2026 עמד על 2,714 מיליון שקל, כאשר הקיטון הקל מיוחס להכרזת דיבידנד בגין שנת 2025 שנזקפה לרבעון זה.

 

נתונים מגזריים: זינוק של 66% ביבוא רכבים

 

התוצאות הכספיות של הנמל נשענות על יציבות וצמיחה במרבית המגזרים הנמליים:

מגזר הרכבים: צמיחה חדה של כ-66% כאשר ברבעון הראשון נפרקו בנמל כ-30 אלף רכבים, לעומת כ-18 אלף רכבים בתקופה המקבילה אשתקד.

מגזר המכולות: יציבות מלאה ברמת הביקושים. היקף המכולות שנטען ונפרק בנמל הסתכם ב-186 אלף מכולות (זהה לתקופה המקבילה ב-2025), המהוות נתח שוק של 38.6%.

מגזר התפזורת: היקף השינוע (לא כולל דלק במקשרים ימיים) עלה ל-2,388 אלפי טון, לעומת 2,274 אלפי טון אשתקד, המהווים נתח שוק של 50.7%.

מטען כללי: ירידה ל-251 אלפי טון (לעומת 359 אלפי טון אשתקד), קיטון המאפיין את כלל השוק בהשפעת ההאטה זמנית בביקושים בענפי הנדל״ן והציוד.

אניות נוסעים (קרוז): המצב הביטחוני עצר לחלוטין את הפעילות במגזר זה, והנמל נערך תשתיתית לחידושה עם התייצבות המצב.

 

השקעה בתשתיות ובציוד תפעולי

 

שאול שניידר, יו״ר דירקטוריון נמל אשדוד: ״נמל אשדוד ממשיך להציג רמת הכנסות גבוהה ושומר על רווחיות חיובית, למרות שהתוצאות הושפעו ממבצע ׳שאגת הארי׳. עובדי הנמל נרתמו כתמיד ושמרו על רצף תפקודי מלא. הודות לכך, שימרנו את כמות המטענים והחברה ממשיכה בתנופת חידוש הציוד התפעולי לקראת זרם הביקושים שנפתח״.

 

ניסן לוי, מנכ״ל חברת נמל אשדוד: ״התוצאות מעידות על חוסנו ואיתנותו של הנמל כמתקן אסטרטגי חיוני. לצד המלחמה לא נעצרה תנופת הפיתוח, ובמסגרת התוכנית האסטרטגית השלמנו את הכשרת עורף הרציפים וסיימנו הכשרה מהירה של עורף רציף 25. בנטרול מענקי העובדים, התוצאות מהפעילות העסקית היו מעולות״.

 

התוצאות זכו לשבחים גם מצד הדרג הממשלתי. שרת התחבורה מירי רגב, והשר הממונה על רשות החברות הממשלתיות, דוד אמסלם, בירכו את הנהלת הנמל והעובדים על שמירת שרשרת האספקה של המשק הישראלי והמשך ההשקעות בתשתיות ובחדשנות גם בתקופה ביטחונית מורכבת.

 

 

 

רוצים להעמיק בפרטים? תשאלו את דוק