במהלך שנראה כצעד משמעותי לריכוך מלחמת הסחר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם, הודיעו ארה״ב וסין על הפחתה ניכרת של המכסים ההדדיים ביניהן למשך 90 הימים הקרובים. בהתאם להסכם שנחתם בז׳נבה בסוף השבוע, אמר שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט כי שתי המדינות יסירו 115% מהמכסים שהטילו זו על זו. המשמעות היא שהמכסים האמריקאיים על סחורות סיניות יעמדו על 30%, בעוד שסין תפחית את שיעור המכסים על יבוא מארה״ב ל-10%. ההקלות צפויות להיכנס לתוקף ב-14 במאי.
״אנחנו שואפים לסחר מאוזן יותר, ואני חושב ששני הצדדים מחויבים לכך״, אמר שר האוצר בסנט במסיבת עיתונאים בז׳נבה היום. הוא הוסיף כי ״שני הצדדים אינם רוצים בהיפרדות כלכלית״.
הסכסוך הכלכלי בין המדינות החריף מאז תחילת אפריל, אז הכריז הנשיא טראמפ על העלאת מכסים נוספים על סחורות סיניות – מהלך שגרר תגובה מיידית מצד בייג׳ין. למרות שמדובר בצעד ראשון בלבד בדרך להסכם קבע, ההבנות שהושגו מסמנות ירידה במתיחות הכלכלית בין המעצמות.
בהצהרה משותפת של שני הצדדים נמסר כי הוסכם להקים מנגנון ייעוץ סחר שיפעל למניעת הידרדרות למלחמות מכסים בעתיד.
״הדיונים יוכלו להתקיים לסירוגין בסין ובארצות הברית, או במדינה שלישית לפי הסכמה בין הצדדים. לפי הצורך, ייערכו גם פגישות עבודה בנושאים כלכליים ומסחריים רלוונטיים״, נכתב בהצהרה.
בסנט נשא דברים יחד עם נציג הסחר האמריקאי ג׳יימיסון גריר, שאמר: ״חשוב להבין עד כמה מהר הצלחנו להגיע להסכם - ייתכן שהפערים בין הצדדים היו קטנים יותר ממה שחשבנו״.
״הגירעון המסחרי של ארה״ב עומד על 1.2 טריליון דולר, ולכן הנשיא הכריז על מצב חירום לאומי והטיל מכסים. אנחנו בטוחים שההסכם שגיבשנו עם שותפינו הסינים יסייע לנו להתמודד עם מצב החירום הזה״, הוסיף גריר.