שת״פ בחירום: אל על חוכרת את אוניית הקרוז של מנו ספנות לחילוץ ישראלים מקפריסין

אל על חוכרת את אוניית הקרוז Crown Iris של מנו ספנות לצורך הפלגת חילוץ מיוחדת מקפריסין לישראל. ההסכם יוצא הדופן נחתם בעקבות סגירת השמיים והצורך להשיב אזרחים במהירות ובבטחה


09:51 ,20.06.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

שת״פ חסר תקדים בענף התחבורה הישראלי. חברת אל על חתמה על הסכם עם קבוצת מנו ספנות, במסגרתו תיחכר אוניית הפאר Crown Iris לצורך מבצע חילוץ אזרחים ישראלים מקפריסין.

 

ההסכם, שנולד על רקע סגירת השמיים והצורך הדחוף להשיב ישראלים הביתה, מציין שיתוף פעולה היסטורי בין חברת התעופה הלאומית לבין חברת הספנות הגדולה בישראל. במסגרת ההסכם, תבצע Crown Iris הפלגת חילוץ מנמל לימסול לאשדוד, זאת בנוסף לטיסות חילוץ שמבצעת אל על ממוקדים שונים בעולם.

 

על פי לוח הזמנים, האונייה תצא מאשדוד ללימסול ביום שלישי, 24 ביוני, ותשוב לישראל ביום רביעי, 25 ביוני, עם מאות נוסעים על סיפונה.

 

משה מנו, יו"ר ובעלים של קבוצת מנו ספנות, ציין: "אנו שמחים להמשיך בסיוע להשבת ישראלים למולדת. לאחר שתי הפלגות חילוץ, אחת מהן כבר בוצעה, אנו ממשיכים לפעול בשיתוף פעולה עם בנק לאומי וכעת גם עם אל על – מתוך מטרה אחת: להשיב את הנוסעים בשקט ובבטחה לארץ".

 

בחברת מנו ציינו שבמהלך ההפלגות נעשה שימוש ביכולות הקרוז המרשימות של Crown Iris, המוגדרת כ"מלון צף" ברמת 5 כוכבים. האונייה כוללת 750 חדרים, צוות של כ-650 אנשי שירות, ומציעה לנוסעים חוויית הפלגה מלאה: שלוש ארוחות שף ביום, הופעות בידור, ופעילויות מגוונות.

 

חלק ניכר מהנוסעים שהועלו להפלגות הם צעירים יהודים מחו"ל שהשתתפו בתוכנית "תגלית" בשיתוף הסוכנות היהודית – פרויקט שמביא לישראל אלפי צעירים מדי שנה לסיור חווייתי בן עשרה ימים. ההפלגות לקפריסין אפשרו את שובם המהיר והבטוח למשפחותיהם.