בדיווח מקיף שנתן אתמול על מצב התשתיות בלבנון לשנת 2026, דיבר שר התחבורה הלבנוני פאיז רסאמני על האתגרים הקשים העומדים בפני משרדו. בין השאר, השר ציין כי עלה רעיון להפעיל מחדש את קו הרכבת בין ביירות לג׳וניה, אך הבהיר כי המיזם נתקל במכשול פיזי משמעותי.
לדבריו, כביש החוף המשמש כיום כלי רכב סלול על תוואי מסילת הרכבת ההיסטורית. סגירתו לטובת הרכבת אינה אפשרית בשל עומסי התנועה הכבדים שהדבר ייצור מאחר שמדובר באחד מצירי התנועה המרכזיים במדינה.
השורה התחתונה לדבריו: ״בשלב זה, אין כדאיות כלכלית להפעלת רכבת בלבנון״. רסאמני חשף את גם את הפער העצום בין דרישות המשרד למציאות הכלכלית. השר טען כי ביקש תקציב של כ-1.2 מיליארד דולר לצורכי פיתוח ותחזוקה. בפועל, הממשלה והפרלמנט אישרו 200 מיליון דולר בלבד עבור כלל צרכי התשתיות של לבנון.
