הייצוא התעשייתי הסתכם ברבע השני של השנה בכ- 3.6 מיליארד דולר בממוצע לחודש. בנטרול ענף הכרייה והחציבה, רשמו יתר ענפי התעשייה נסיגה חדה בהרבה, הנאמדת בכ- 6%. זאת לאחר גידול מהיר, של 7.3%, ברבע הראשון של 2011, כך עולה מניתוח נתוני הייצוא הריאליים שבוצע באגף הכלכלה של התאחדות התעשיינים בראשות מנכ"ל התאחדות התעשיינים, אמיר חייק. הייצוא התעשייתי הסתכם ברבע השני של השנה בכ-3.6 מיליארד דולר בממוצע לחודש. אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים מנתח את נתוני היצוא הריאליים, דהיינו את השינוי הכמותי במשלוחי הייצוא, בניכוי מחירי הסחורות.
אמיר חייק, מנכ"ל התאחדות התעשיינים: "הירידה הריאלית בייצוא צריכה להדאיג מאד את מקבלי ההחלטות בירושלים. הייצוא הוא הקטר של המשק, ברגע שהקטר מאבד תאוצה, המשק כולו ייכנס להאטה משמעותית. בממשלה חייבים להבין כי שינוי המגמה להיות עלול להביא לפגיעה בלתי הפיכה. זוהי השעה להקים באופן מיידי את הקרן לעידוד השיווק לחו"ל ולבחון אפיקים נוספים בחיזוק כושר התחרות של הייצוא".
הירידה הריאלית נגזרה מנסיגה חדה, של כ-8%, בייצוא קבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית, לצד נסיגה מתונה בייצוא קבוצת ענפי הטכנולוגיה העילית (1%-). מנגד, גידול קל נרשם בייצוא קבוצות ענפי הטכנולוגיה המסורתית והמעורבת – מסורתית (1%).
בבחינה ענפית נמצא, כי הנסיגה נגזרה בחלקה הגדול מירידה ריאלית חדה, של כ- 12%, בייצוא ענף הכימיה (ללא תרופות), לצד נסיגה בולטת בייצוא ענפי האלקטרוניקה: רכיבים אלקטרוניים (13%-), כלי טיס (12%-) וציוד תקשורת, בקרה ורפואי (5%-).
הנסיגה בייצוא ענפי האלקטרוניקה (8%-) אינה מתיישבת עם הגידול המתמשך בפעילות ענפי הטכנולוגיה בארה"ב, כפי שבאה לידי ביטוי במדד ה- Tech Pulse, המציג מגמת גידול מתמשך מאז הרבע השני של 2009. הדבר מרמז, כפי הנראה, שהירידה הינה תוצאה של השחיקה בכושר התחרות ולא בבעיית ביקושים.
נסיגות אלו קוזזו ברובן הודות לגידול ריאלי מהיר, של כ- 12%, בייצוא ענף התרופות, לצד גידול דרמטי, של 42%, בייצוא ענף הכרייה והחציבה. עם זאת, יודגש כי הגידול בייצוא ענף הכרייה והחציבה מהווה תיקון לירידה החדה שנרשמה בייצוא הענף בתחילת השנה (34%-), כפי הנראה, על רקע שביתה ממושכת באחד המפעלים הגדולים בענף. כך, בנטרול ענף הכרייה והחציבה, רשמו יתר ענפי התעשייה נסיגה חדה בהרבה, הנאמדת בכ-6%.
בסיכום המחצית הראשונה של 2011 הייתה רמת הייצוא התעשייתי גבוהה ריאלית בכ-4% ביחס לרמה החודשית הממוצעת ב- 2010. הגידול בייצוא נגזר ברובו הגדול (מעל ל-80%) מעלייה של 9% בייצוא ענפי הטכנולוגיה העילית.