ברקת בפיליפינים: לקראת שיחות על הסכם אס״ח

במסגרת ביקורו הכלכלי מדיני של שר הכלכלה והתעשייה, ח״כ ניר ברקת בפיליפינים, התכנסה ועדה כלכלית מעורבת בין ממשלות ישראל והפיליפינים אשר עסקה בתחומי הליבה של שיתוף הפעולה הכלכלי בין שתי המדינות


07:56 ,03.08.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

השבוע התכנסה לראשונה הוועדה הכלכלית המעורבת בין ממשלות ישראל והפיליפינים, והיא הסתיימה באווירה טובה ובהכרזה משותפת על פתיחת שיחות לבחינת היתכנות לפתיחה במשא ומתן לקראת הסכם אזור סחר חופשי (אס״ח). 

 

הוועדה התקיימה בעיר מקאטי במסגרת ביקורו הכלכלי מדיני של שר הכלכלה והתעשייה, ח״כ ניר ברקת בפיליפינים, ועסקה בתחומי הליבה של שיתוף הפעולה הכלכלי בין שתי המדינות. מלבד השר ברקת במפגש השתתפו שרת הסחר והתעשייה של הפיליפינים, גב׳ קריסטינה רוקה, יחד עם משלחות מקצועיות משתי המדינות. במהלך הוועדה נדונו גם צעדים לעידוד הסחר והתיירות ההדדית, לרבות הצורך בבחינת פתיחת קו טיסות ישיר בין המדינות לחיזוק קשרי המסחר והתיירות, כאשר בסיומו של המפגש סוכם כי במהלך החודשים הקרובים יגובשו מנגנוני עבודה ולוחות זמנים להכנת המו״מ.

 

הביקור והוועדה מהווים המשך ישיר למהלכים קודמים: בשנת 2020 נפתחה נספחות כלכלית ישראלית במנילה, ובשנת 2023 נחתמו הסכמים לשיתוף פעולה כלכלי והגנה על השקעות. כעת, עם פתיחת שיחות ההיתכנות לקראת הסכם סחר חופשי, מעמיקה ישראל את פעילותה אל מול אחד היעדים הצומחים במזרח אסיה.

 

לדברי השר ברקת: ״מדינת ישראל מביאה לשולחן את מיטב החדשנות, היזמות והטכנולוגיה. המשלחת הישראלית הורכבה מחברות ישראליות בתחום האגרוטק והפודטק בעיקר בתחומי ביטחון תזונתי, אנרגיה מתחדשת וניהול מים - תחומים שיש להם חשיבות קריטית לעתיד האזור והחברות עוררו עניין גדול בפיליפינים. הסכם סחר חופשי עם הפיליפינים יעניק יתרון תחרותי ליצואנים הישראלים מול מדינות שכבר נהנות מגישה מועדפת לאחד השווקים הצומחים והמרכזיים באסיה. ההסכם צפוי לפתוח הזדמנויות חדשות לחברות ישראליות, לגוון את יעדי היצוא של ישראל ולסייע בהפחתת יוקר המחיה כחלק מהמדיניות שאני מוביל. שיתופי הפעולה שאנו מקדמים כאן הם חלק מהמאמץ הלאומי להגדיל את הייצוא הישראלי לטריליון דולר בשנה״.