איגוד לשכות המסחר בוועדת המנכ״לים: ״מחסור חמור בידיים עובדות מאיים על ענפי המסחר והשירותים״

עשרות חברות מובילות במשק, בהן טיב טעם, KSP, ומחסני השוק, הצטרפו לפנייה דחופה לממשלה. האיגוד דורש הקצאה מיידית של עובדים זרים למקצועות שבהם אין היענות מצד ישראלים: ״ללא מענה, תהיה פגיעה ממשית בשירות לצרכן ובפעילות העסקית״


14:18 ,28.04.2026 מאת: מערכת פורט2פורט

איגוד לשכות המסחר, המייצג את ארגון העסקים הגדול בישראל, הגיש היום (שלישי) פנייה דחופה לוועדת המנכ״לים לעניין עובדים זרים. במכתב, עליו חתומים עשרות מנכ״לים של רשתות קמעונאות, יבואנים וחברות לוגיסטיקה, מתריע האיגוד על מחסור חמור ומתמשך בכוח אדם שמקשה על תפעול שוטף של העסקים ומתן שירות לציבור.

 

אין היענות מצד עובדים ישראלים

 

לפי המכתב, למרות מאמצים ניכרים לגיוס עובדים הכוללים פרסום משרות נרחב ושיפור תנאי ההעסקה, אין היענות מצד הציבור הישראלי לאיוש משרות במקצועות המסחר והשירותים. האיגוד מדגיש כי מדובר בתפקידים חיוניים המהווים את עמוד השדרה של הפעילות היומיומית במשק, וכי המחסור הנוכחי מוביל לעומסים חריגים ופוגע ביכולת לעמוד בהתחייבויות לצרכן.

 

הדרישה: הקצאת מכסות עובדים זרים

 

גילית רובינשטיין, מנכ״לית איגוד לשכות המסחר, קוראת לוועדה לאמץ פתרון הדומה למודלים הקיימים בענפי הבנייה והחקלאות:

איוש משרות פנויות: מתן היתרים להעסקת עובדים זרים בתפקידים שבהם הוכח מחסור כרוני.

יציבות תפעולית: הבטחת רצף עבודה שיאפשר לעסקים להמשיך לתפקד ולתרום לצמיחת המשק.

מניעת פגיעה בצרכן: צמצום פערי השירות ושיפור חוויית הקנייה והשירות שנפגעו עקב המחסור.

 

חברות מובילות נרתמו למאבק

 

על המכתב חתומות שורה ארוכה של חברות בולטות, הממחישות את עומק המשבר בכלל ענפי המשק, ביניהן: טיב טעם, KSP, קרביץ, מחסני השוק, מאיר חברה למכוניות, כץ משלוחים, אופרייט, ורשתות מזון וקמעונאות נוספות.

 

״אנו פונים אליכם כדי לאפשר לעסקים להמשיך להתקיים ולתת שירות,״ סיכמה רובינשטיין. ״מתן מענה הולם למחסור בידיים עובדות הוא הכרחי למניעת פגיעה ממשית בפעילות העסקית ובחוסנו הכלכלי של המגזר העסקי בישראל״.

 

 

רוצים להעמיק בפרטים? תשאלו את דוק