לין לשר האוצר: יש להרחיב את היצע האשראי במשק

נשיא איגוד לשכות המסחר טוען כי יש להרחיב היצע האשראי במשק על ידי העמדת מקורות מימון מבנק ישראל גם לגופי מימון חוץ בנקאיים. "אסור לתוכנית ההאצה להסתבך ברשת של רשת הביטחון"


00:00 ,02.12.2008 מאת: מערכת פורט2פורט

נשיא איגוד לשכות המסחר טוען כי יש להרחיב היצע האשראי במשק על ידי העמדת מקורות מימון מבנק ישראל גם לגופי מימון חוץ בנקאיים. "אסור לתוכנית ההאצה להסתבך ברשת של רשת הביטחון"
 
אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, קרא הבוקר לשר האוצר, ח"כ רוני בר און, ולנגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר, לשלב במסגרת התוכנית הכלכלית להאצת המשק הרחבת היצע האשראי במשק על ידי העמדת מקורות מימון מבנק ישראל גם לגופי מימון חוץ בנקאיים.
 
לדבריו, "אנו עדים כיום לצמצום מקורות האשראי במשק. עסקים רבים חווים מחנק אשראי ועלייה חדה בעלויות המימון. מאחר והאלטרנטיבה המרכזית כיום למימון עסקי מלבד הבנקים הן חברות הפקטורינג, הרי שיש להעמיד לרשותן מקורות אשראי זולים ישירות מבנק ישראל, כפי שמקבלת המערכת הבנקאית. הדבר יוזיל בסופו של יום את עלות האשראי לעסקים קטנים ובינוניים המבססים את פעילותם על מימון חוץ בנקאי".
 
מנתוני פורום חברות הפקטורינג באיגוד לשכות המסחר, עולה כי מאז כניסתו של תחום הפקטורינג לישראל בשנת 2000 הוא צומח בקצב חד, וכיום הינו אחד המכשירים הנפוצים בעולם למימון חוץ בנקאי. למעלה מ-1,000 חברות במשק הישראלי משתמשים בשירותי הפקטורינג, בהיקף שנתי של למעלה מ-8 מיליארד שקל. צמצום מקורות האשראי הבנקאי, הובילה לעליה חדה שכ-40% בפניה למימון חוץ בנקאי מחברות הפקטורינג.
 
"יש בידי חברות הפקטורינג לסייע למימוש התוכנית הכלכלית ולצמצום הפגיעה בעסקים קטנים ובינוניים, שכן ניתן להעביר הלוואות לעסקים מקרן הסיוע שהקים משרד התמ"ת לא רק ממקורות בנקאיים, אלא גם ממקורות חוץ בנקאיים, ולרבות מחברות הפקטורינג".
 
בנוסף ציין לין, "אסור לתוכנית ההאצה להסתבך ברשת של רשת הביטחון. צריך לסלול את התוכנית בשלבים ולבנותה על ציר הזמן ולא במכה אחת. בלאו הכי זה בלתי אפשרי לעצב תוכנית כוללת בפעם אחת. יש לאשר את החלקים עליהם כולם מסכימים ולאחר מכן לעבור לאישור תוכנית רשת הביטחון של החיסכון האישי".