מועצת המובילים ובעלי המוניות נגד הצעת החוק לשינוי חישוב אגרת הרכב

גבי בן הרוש במכתב למנכ"ל משרד התחבורה: אני מצפה ממשרד התחבורה להיאבק כנגד הצעת החוק ולזמן דיון מקצועי עם כל הגורמים הנוגעים בדבר בענפי ההובלה וההסעה


00:00 ,04.02.2010 מאת: מערכת פורט2פורט

גבי בן הרוש במכתב למנכ"ל משרד התחבורה: אני מצפה ממשרד התחבורה להיאבק כנגד הצעת החוק ולזמן דיון מקצועי עם כל הגורמים הנוגעים בדבר בענפי ההובלה וההסעה
 
גבי בן הרוש, יו"ר מועצת המובילים והמסיעים בישראל, פנה לאחרונה במכתב למנכ"ל משרד התחבורה יעקב גנות בו הוא מוחה על הצעת החוק של ח"כ כרמל שאמה לייקור אגרת רכב למשאיות, מוניות ואוטובוסים. על פי הצעת החוק, גובה אגרת הרכב תיקבע בהתאם לקילומטראז' שעבר הרכב.
 
לדברי בן הרוש, "הצעת החוק מתעלמת מהעובדה שמדובר ברכבי עבודה אשר תורמים למשק באופן של הסעת 4 מיליון נוסעים ביום ומשק הובלה במשאיות אשר משנע 95% מהסחורות במדינת ישראל בענפי המסחר, התעשייה, התשתיות, החקלאות, הביטחון ועוד.
 
בן הרוש מזכיר כי בעקבות הרפורמה במשק הדלק השווה משרד האוצר את בלו על הסולר לזה של הבנזין כך שיתקיים תשלום מס פרופורציונלי להיקף השימוש דרך צריכת הסולר כמודד מדויק.
 
בן הרוש אף מציין במכתבו למנכ"ל משרד התחבורה כי "אני מצפה ממשרד התחבורה להיאבק כנגד הצעת החוק ולזמן דיון מקצועי עם כל הגורמים הנוגעים בדבר בענפי ההובלה וההסעה".
 
את הצעתו מבסס ח"כ שאמה על מסמך שהוכן על ידי מרכז המחקר והמידע של הכנסת. מן המחקר עולה כי בשיטת חישוב זו יחסוך רכב פרטי 515 שקל בשנה ובעלי אופנועים יחסכו 37 שקלים בשנה. לעומת זאת, יביא החוק להתייקרות משמעותית של כל סוגי רכב העבודה - מוניות אוטובוסים ומשאיות. שלגביהם מדובר בייקור שבין 1,300 ל-3,800 שקל בשנה.
 
נציין כי גם אברהם פריד, יו"ר ארגון בעלי המניות בישראל, פנה במכתב לח"כ שאמה ומציין כי היה מצפה בהצעת החוק של הח"כ מענה הולם או פיצוי לניזוקים מהצעת חוק זאת - נהגי המוניות והמשאיות אשר העלאת המס עבורם תהווה מכה קטלנית לענף שעיקר פעילותו היא הסעות והובלות.