נמל אשדוד יפעל 24 שעות ביממה כתוצאה ממהלך משולב של התאחדות התעשיינים, ההסתדרות, לשכת הספנות והנהלות נמלי חיפה ואשדוד. יצואנים יוכלו למשוך את מטעני היצוא מנמל חיפה לנמל אשדוד
נוכח התקפות הטילים על חיפה, המשליך גם על המצב בנמל חיפה, תתבצע רוב פעולות היבוא והיצוא של ישראל דרך נמל אשדוד. כך מסר צבי פלדה, יו"ר ועדת התובלה בהתאחדות התעשיינים.
פלדה ציין כי כתוצאה ממהלך משולב של התאחדות התעשיינים, ההסתדרות, לשכת הספנות והנהלות נמלי חיפה ואשדוד, התארגן נמל אשדוד לעבודה רציפה של 24 שעות ביממה ובכך ישמש נמל חלופי עד לפתיחתו של נמל חיפה.
התאחדות התעשיינים ממליצה למפעלי התעשייה להשתמש גם במשמרת השלישית של נמל אשדוד, זאת כדי לשחרר את סחורות היבוא מנמל זה ולהכניס סחורות יצוא.
בהתאחדות התעשיינים מציינים, כי גם עמילי המכס ושלטונות המכס יאריכו את יום העובדה מעבר לשעות העבודה הרגילות על מנת להיענות לפניות המשתמשים.
יש לציין כי רשות המסים בישראל (ר' ידיעה נפרדת) נענתה לפנייתו של מכון היצוא לאפשר ליצואנים למשוך את הסחורות שהיו מיועדות לייצוא מנמל חיפה, זאת כדי שיוכלו להעבירם לנמל אשדוד. כידוע בזמנים רגילים לא ניתן למשוך חזרה סחורה שעברה תהליך יצוא ונכנסה לנמל. העברת הסחורה מנמל לנמל תתבצע באמצעות החתמת טופס ביטול יצוא על ידי נמל חיפה בלבד ללא צורך באישור המכס.
פלדה הוסיף, כי התאחדות התעשיינים קיבלה אישור מפיקוד העורף המאפשר שחרור מכולות יבוא מנמל חיפה, זאת כדי שלא ייווצר מצב של חוסר בחומרי גלם למפעלים.
לנוכח המצב הביטחוני: העבודה בנמל אשדוד מתבצעת סביב לשעון
נמל אשדוד יפעל 24 שעות ביממה כתוצאה ממהלך משולב של התאחדות התעשיינים, ההסתדרות, לשכת הספנות והנהלות נמלי חיפה ואשדוד. יצואנים יוכלו למשוך את מטעני היצוא מנמל חיפה לנמל אשדוד
00:00 ,19.07.2006
עשוי לעניין אותך
18.07.2006
קרן המו"פ ישראל- קנדה אישרה פרויקטים בסכום 2.3 מיליון דולר
18.07.2006
מעל מיליון כניסות מבקרים לישראל במחצית הראשונה של שנת 2006
18.07.2006
הלמ"ס: יבוא הסחורות בינואר-יוני הסתכם ב-19 מיליארד דולר
18.07.2006
מכון היצוא: משלחת של 5 בכירים בתחום הביוטכנולוגיה מוייטנאם הגיעה השבוע לישראל
18.07.2006
שרגא ברוש: המפעלים בצפון רוצים להמשיך לעבוד כרגיל
18.07.2006
חברת Fedex ערכה את כנס המנהלים שלה בשדרות