מ"מ רוה"מ ושר האוצר והתמ"ת, אהוד אולמרט, ייצא השבוע להונג קונג בראש משלחת של נציגי ממשלה בכירים ממשרדי החוץ, האוצר, החקלאות, רשות המסים והתמ"ת, אשר תייצג את ישראל בכנס שרי הסחר של ארגון הסחר העולמי (WTO) שייערך בתאריכים 13-18 לדצמבר 2005.
השר אולמרט יקיים במהלך ביקורו פגישות בילטרליות עם עמיתיו מן המדינות החברות ב-WTO. בין השאר צפוי אולמרט להיפגש עם שרי הסחר של ארה"ב, איטליה, ברזיל, מצרים, ירדן, טורקיה, הונג-קונג, אוסטרליה, מכסיקו, הונגריה, גרמניה, נורווגיה, סין, סינגפור, קרואטיה, שבדיה, תיאלנד ועוד וידון עמם על קידום הסחר בין המדינות.
השר אולמרט אומר כי לישראל עניין רב בשיחות בתחום הליברליזציה בסחר בסחורות תעשייתיות ובשירותים על מנת להרחיב את הטבות הסחר הקיימות, עם מדינות צפון אמריקה וכן מערב ומרכז אירופה עימן יש לישראל הסכמי סחר חופשי כמו גם לקדם במסגרת המו"מ המולטילטרלי המתנהל ב-WTO, הורדות מכסים והסרת מגבלות לסחר עם מדינות אסיה כגון, הודו, סין, קוריאה ותאילנד, כמו גם עם מדינות לטינו-אמריקה ודרא"פ, עימן אין לישראל הסדרי סחר בילטרלים.
יאיר שירן,סגן מנהל המינהל לסחר חוץ במשרד התמ"ת, מציין כי הצורך לקבל החלטות שיובילו לסיום סבוב המו"מ המסחרי המולטילטרלי, המכונה "סבוב דוחה", במהלך שנת 2006, יעמוד במוקד דיוני הכנס.
לפני כארבע שנים, בכנס שרים שערך ארגון הסחר העולמי בבירת קאטאר, הוחלט על פתיחת סבוב שיחות מקיף בין המדינות החברות בארגון, במטרה להגיע להסכמים חדשים שיאפשרו העמקת הליברליזציה בסחר העולמי בתחומי הסחר בתוצרת חקלאית ומזון, סחורות תעשייתיות, סחר בשירותים, סוגיות ספציפיות בתחום הקניין הרוחני ועוד.
מועד היעד המתוכנן לסיכום השיחות כבר חלף ואולם לפני כשנה סיכמו חברות ארגון הסחר העולמי על הארכת מנדט השיחות, זאת תוך תקווה לסיים המו"מ במהלך שנת 2006. כעת נשואות העיניים לכנס השרים שייערך בחודש הבא בהונג קונג, מתוך ציפיה ששרי הסחר ישכילו לקבל החלטות אמיצות שיאפשרו את סיום המו"מ כמצופה.
שירן מציין עוד כי, הסקטור החקלאי, שמשקלו בסחר העולמי הולך ופוחת, מהווה עדיין את אבן הנגף העיקרית בפני התקדמות השיחות. חילוקי דעות קשים בין ארה"ב, האיחוד האירופי, ברזיל, הודו, אוסטרליה ואחרות בסוגיות הקשורות להגנה על הסקטור החקלאי כמו גם להיקפי התמיכה והסבסוד, אותם תהיינה רשאיות ממשלות להעניק לחקלאיהן, מאיימים על הצלחת השיחות בהונג קונג.
גם לישראל עניין בשיחות בתחום החקלאות, זאת מכיון שתוצאת המו"מ עשויה להשפיע עד מאוד על סקטור החקלאות בישראל. ישראל טוענת כי יש להתחשב בקשר שבין היקף התמיכות הממשלתיות וגובה ההגנה על הסקטור החקלאי, זאת על מנת לאפשר סחר הוגן בתוצרת חקלאית.
אולמרט ישתתף השבוע בכנס שרי WTO בהונג קונג
מ"מ רוה"מ ושר האוצר והתמ"ת, אהוד אולמרט, ייצא השבוע להונג קונג בראש משלחת של נציגי ממשלה בכירים ממשרדי החוץ, האוצר, החקלאות, רשות המסים והתמ"ת, אשר תייצג את ישראל בכנס שרי הסחר של ארגון הסחר העולמי (WTO) שייערך בתאריכים 13-18 לדצמבר 2005.
00:00 ,11.12.2005
עשוי לעניין אותך
08.12.2005
אוריאל לין: ההחלטה לבטל את מס הבולים נכונה
08.12.2005
חברת הדואר החדשה יוצאת לדרך
08.12.2005
מס הבולים יבוטל על מסמכים שייחתמו החל מה-1 בדצמבר 2005
08.12.2005
משתתפי ועידת ההשקעות בראבט גילו עניין במידע על קידום השקעות בישראל
08.12.2005
ארה"ב וישראל בשת"פ לגילוי הברחות של חומרים גרעיניים דרך הים
08.12.2005
אוריאל לין ליו"ר הכנסת: עצור את גל החקיקה הפרטית