סגל ציין באירוע הפרידה שנערך לכבודו הבוקר בירושלים כי הוא מקווה שהאיזון העדין בין האכיפה לבין השירות הטוב שצריך לתת לציבור יישמר. שלמה שרון: הדבר מהווה עבורנו סיום של תקופה עם יחסי עבודה קרובים של שיתוף פעולה והבנה
הבוקר נקבצו מאות אורחים מבכירי ענף התובלה והלוגיסטיקה בישראל בכדי להודות לעמי סגל, מנהל אגף המכס היוצא, על תקופת כהונתו ועל שיתוף הפעולה. את האירוע המרשים, שנערך במוזיאון ארצות המקרא בירושלים, כיבדה צמרת רשות המסים והעומד בראשה יהודה נסרדישי. בין האורחים, מר חאתם יוסף מנהל אגף המכס ברשות הפלשתינאית, ראשי הארגונים המקצועיים, מנהלי חברות בכירים ואנשי מכס.
את תפקידו באגף החל סגל כסגן ממונה חקירות מכס ומע"מ בירושלים ומשם לאורך קריירה מבטיחה עד לתפקידו כראש אגף המכס. "זה רגע מאד מרגש עבורי לאחר 35 שנה בשירות המדינה", אמר סגל והוסיף: "לאחר תקופה לא קצרה של עשייה בצבא ובמשטרה, מצאתי את דרכי לרשות המסים. היו אלא שנים מרתקות ואני לא מצטער על אף רגע. לצד עבודה קשה, ועם אחריות כבדה, התפקיד היה מסביב לשעון ומחייב לתת מענה ולתת את כולך לתפקיד, אחרת קשה להצליח".
סגל הוסיף: "אני מקווה שהאיזון העדין בין האכיפה לבין השירות הטוב שצריך לתת לציבור במדינת ישראל יישמר".
סגל ציין שני תהליכים מרכזיים שעליהם שם האגף דגש בתקופה האחרונה. הראשון, מערכת היצוא החדשה. "אסור שבגלל סכסוך עם עובדים או בגלל הצעות אלו או אחרות, התהליך הזה ייעצר", אמר. השנייה, ציין סגל, היא מערכת המכס החדשה שם מושקעים מעל 300 מיליון שקל. "זו בקשה שלי שהפרוייקט יקבל את החיזוק המתאים כדי שציבור היבואנים והיצואנים יוכלו ליהנות ממנו".
ראובן מלצר, סגן מנהל אגף המכס, בירך את סגל. לדבריו, בתפקידיו בשנים האחרונות, עומס האחריות היה אדיר. למרות שכך, סגל דחף שורה של פרוייקטים ובהם מערכת סחר חוץ דור חדש, מערכת היצוא המשודרגת שתחל לפעול בתקופה הקרובה, מערכת הפרופיילינג, הכנסת המשקפים בנמלים, קביעת נהלי עבודה בקניין רוחני. "הגענו הלום עם רגש עמוק של גאוות יחידה ועל כך תודה", סיכם מלצר.
שלמה שרון, יו"ר ארגון התאגידים של סוכני המכס והמשלחים הבינלאומיים: "זה מהווה עבורנו סיום של תקופה עם יחסי עבודה קרובים במיוחד. תקופתו היתה תקופה של שיתוף פעולה והבנה. הוא הכיר בחשיבות של דו-שיח ודאג לטפחי את הקשר עמנו. למרות הקשיים שעברו על רשות המסים בתחילת 2007, עמי עשה מעל ומעבר והיה זמין 24 שעות ביממה. תודה על הפתיחות, התמיכה והרצון לפתור בעיות מהזווית שלנו, סוכני המכס".
ראובן צוק, נשיא לשכת הספנות ציין כי המכס היה, עד לפני שנים לא רבות, גורם כבד, קשה ומסובך ועמי היה זה שדחף את פרוייקט תס"ק-ים כדי להסיר חסמים ולאפשר זרימה רציפה ככל שניתן של סחורות. הוא הודה לסגל על שיתוף הפעולה שהיה לכל אורך הדרך.
אחרון המברכים, יהודה נסרדישי, הודה לסגל על תרומתו הרבה לאגף.
עמי סגל פרש לאחר 35 שנים בשירות המדינה
סגל ציין באירוע הפרידה שנערך לכבודו הבוקר בירושלים כי הוא מקווה שהאיזון העדין בין האכיפה לבין השירות הטוב שצריך לתת לציבור יישמר. שלמה שרון: הדבר מהווה עבורנו סיום של תקופה עם יחסי עבודה קרובים של שיתוף פעולה והבנה
00:00 ,12.03.2008
עשוי לעניין אותך
שר העבודה של ה-EU: ישראל לא מנצלת מספיק את אפשרויות השת"פ עם הקהילה האירופית
ישקונט: רימונה ולנר מונתה למנהלת יבוא צפון מערב אירופה
שר החקלאות קורא להקמת צוות חירום לפתרון המשבר במשק המים
צפויה הקמת קרן בגובה 35 מיליון דולר למימון מחקר ומלגות התחום המים
החל מיוני: אייר קנדה תפעיל טיסות לילה יומיות
מסתמן: עובדי המכס והמע"מ מחדשים העיצומים