ארה״ב מטילה סנקציות ספנות על איראן

במהלך הסנקציות הנרחב ביותר נגד איראן זה כמעט שבע שנים משרד האוצר האמריקאי חשף חבילת סנקציות נרחבת הכוללת מעל 100 גורמים הקשורים לרשת ימית איראנית העוקפת סנקציות. מוקד הפעילות: בנו של יועץ בכיר למנהיג העליון של איראן


14:12 ,31.07.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

במהלך הסנקציות הנרחב ביותר נגד איראן זה כמעט שבע שנים, משרד האוצר של ארה״ב הכריז אתמול (רביעי) על שורת צעדים מקיפים נגד יותר מ-100 יחידים, חברות ואניות הקשורים לרשת הובלה ימית איראנית החומקת מסנקציות. המהלך נועד לפרק את מה שהאמריקאים מכנים ״אימפריית ספנות״ בלב הסחר הבלתי חוקי של איראן בנפט.

 

במרכז הרשת שהושמה כעת תחת סנקציות נמצא מוחמד חוסיין שמחאני, בנו של עלי שמחאני – יועץ בכיר למנהיג העליון של איראן, האייתוללה עלי ח׳מנאי. לדברי מחלקת האוצר האמריקאית, חוסיין שמחאני מפעיל רשת עולמית של חברות קש וחלופות להעברת נפט, מוצרי נפט ומטענים ממכולות מאיראן ורוסיה ללקוחות באסיה, אירופה ואזורים נוספים.

 

52 אניות - כולל מכליות נפט ואניות מכולה - הוכנסו לרשימה השחורה בשל תפעולן על ידי חברות קש  הקשורות למשפחת שמחאני. בנוסף, הוטלו סנקציות על 15 חברות ספנות, 12 יחידים ו-53 גופים הפועלים ב-17 מדינות, בהן פנמה, איטליה והונג קונג. מחלקת המדינה של ארה״ב צירפה לרשימה 20 גופים נוספים ו-10 אניות בגין מעורבותם בסחר בנפט ובתעשיית הפטרוכימיה האיראנית.

 

״מקרה משפחת שמחאני מדגים כיצד אליטת המשטר האיראני מנצלת את מעמדה לצבירת עושר אדיר ולמימון התנהגותו המסוכנת של המשטר״, הצהיר שר האוצר סקוט בסנט.