מלחמת איראן הביאה לצניחה של 65% בתנועת הנוסעים בנמל התעופה של דובאי

נמל התעופה הבינלאומי של דובאי רשם בחודש מרץ ירידה חדה של 65.7% בתנועת הנוסעים בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, על רקע השיבושים החריפים בתעופה האזורית בעקבות העימות הצבאי עם איראן


11:33 ,10.05.2026 מאת: מערכת פורט2פורט

לפי הודעת הנהלת שדות התעופה של דובאי, הירידה החדה במרץ השפיעה גם על ביצועי הרבעון הראשון כולו, שבמהלכו ירד מספר הנוסעים הכולל ב-20.6% והסתכם ב-18.6 מיליון נוסעים. למרות זאת, הנהלת שדה התעופה הדגישה כי הפעילות התפעולית נשמרה גם בתקופת ההגבלות והמתיחות הביטחונית.

 

המשבר החל בעקבות המלחמה שפרצה בסוף חודש פברואר, אשר הובילה לשיבושים משמעותיים בתנועת הספנות במצר הורמוז ולפגיעה חמורה בתעבורה האווירית באזור. התקיפות האיראניות נגד מתקנים אזרחיים, ובהם גם שדות תעופה, לצד סגירת מרחבים אוויריים במדינות שונות במזרח התיכון, הובילו לצמצום חד בתנועת הטיסות באחד מנתיבי התעופה החשובים בעולם.

 

עם זאת, בדובאי משדרים אופטימיות זהירה באשר להתאוששות הענף. בהודעת חברת Dubai Airports צוין כי קיים ״ביקוש בסיסי חזק״ לטיסות, וכי הענף עומד בפני התאוששות מהירה יחסית, בעיקר הודות לחזרה הדרגתית של חברות התעופה ללוחות הזמנים הסדירים ולפתיחה המחודשת של נתיבי טיסה אזוריים.

 

הנהלת שדה התעופה פועלת כעת, בשיתוף חברות התעופה והרשויות הרגולטוריות, להגדלת מספר הטיסות ולהאצת קצב ההתאוששות. לפי ההודעה, השיפור בתנאי ההפעלה וזמינותם המחודשת של מסלולי טיסה אזוריים מסייעים בהחזרת הפעילות לשגרה.

 

עוד נמסר כי שדה התעופה נמצא ב״עמדה טובה״ להתמודד עם גידול עתידי בתנועת הנוסעים במהלך החודשים הקרובים, בין היתר בזכות גמישות תפעולית גבוהה ותכניות הרחבה ארוכות טווח.

 

 

 

 

רוצים להעמיק בפרטים? תשאלו את דוק