מפגש מרתק של פורום המנכ״לים של התאחדות התעשיינים התקיים הבוקר במפעלה של קבוצת מימון באזור התעשייה בבאר שבע. המפגש, שהתקיים תחת הובלתו של יו״ר הפורום, רן טוטנאור, ריכז עשרות מנהלים בכירים, מנכ״לים, בעלי חברות ויושבי ראש מהתעשייה הישראלית, אשר הגיעו ללמוד מקרוב על סוד ההצלחה של אחת מקבוצות המזון המשפחתיות המובילות והוותיקות בישראל.
את המפגש פתח אברהם מימון, מייסד, מנכ״ל ובעלים של קבוצת מימון אשר שיתף את הנוכחים בהיסטוריה המרתקת של העסק ובחזון שהוביל אותו. בדבריו הציג סקירה היסטורית נרחבת של הרקע המשפחתי והתפתחות החברה משנת 1953 ועד לשנת 2026, ותיאר כיצד הפך המפעל הדרומי מבאר שבע לשחקן מוביל ודומיננטי במשק הישראלי, שמוצריו נמצאים בכל רשתות השיווק הגדולות במדינה. כמו כן, הרחיב על אבני דרך אסטרטגיות של הקבוצה, וביניהן ההשקה המוצלחת של מותג האפייה המוביל ״מימונס״ בשנת 2010, ששינה את פני הקטגוריה בישראל.
חלקו השני של המפגש הוקדש לכלים ניהוליים פרקטיים ולניתוח המגמות הכלכליות המשפיעות על השוק. נאור שקד, מנכ״ל חברת ״תכלית״, העביר הרצאה מקצועית מקיפה שעסקה בדרכים המעשיות להגדלת תפוקות ושיפור הרווחיות במפעלים. שקד הציג מתודולוגיות מתקדמות לניתוח שרשרת הייצור ״מהמכונה ועד לשורה התחתונה״ והדגים כיצד ארגונים יכולים להטמיע תהליכי ייעול מדויקים המעלים את התפוקה התפעולית וממקסמים רווחים.
בהמשך, זכו המנהלים לסקירה מאקרו-כלכלית מקיפה מפי רמי פטש, מנכ״ל משותף בחברת ״חותם אסטרטגיה כלכלית ובקרה בע״מ״. פטש ניתח את הסיכונים הגלובליים העכשוויים, אל מול העוצמה המבנית של המשק הישראלי, והעניק למנכ״לים תובנות אסטרטגיות לניהול סיכונים פיננסיים וכלכליים בתקופה של חוסר יציבות עולמית.
המפגש ננעל בסיור מקצועי מודרך ברצפת הייצור של המפעל, שם צפו המנכ״לים מקרוב בטכנולוגיות המתקדמות, בקווי האריזה האוטומטיים ובתהליכי בקרת האיכות של קבוצת מימון.
