ביום חמישי האחרון קיימה theDOCK אירוע וירטואלי בו הציגו שמונה סטרטאפים שנבחרו בקפידה מתוך כ-100 חברות שהגישו מועמדות לאתגר מערכות תת-ימיות אוטונומיות של טיסנקרופ הגרמנית. באירוע צפו משקיעים, קרנות הון סיכון, חברות ספנות ויזמים מכל העולם. תהליך המיון, שנמשך כ-3 חודשים, נועד לאתר סטארט-אפים מכל רחבי העולם בתחומי AI, תקשורת, אנרגיה ועוד, שיענו לצרכים של חברת הבת בתחום האוטונומיה - אטלס אלקטרוניקה. המטרה הסופית היתה לאתר 2 עד 3 סטארט-אפים שיוזמנו למטה חברת אטלס בגרמניה לבדיקת היתכנות לקיום פיילוטים.
בתחילת האירוע התקיים פאנל מרתק בנושא ״המוטיבציה העסקית של ארגונים גדולים להשקיע (זמן או כסף) בחברות סטרטאפ״, ובו השתתפו סמנכ״ל התפעול של טיסנקרופ מערכות ימיות (tkMS), מנכ״ל אטלס אלקטרוניק, שלומי פוגל, יו״ר תעשיות מספנות ישראל, ואלטון פונג, VP קרן ההשקעות של נמל סינגפור. במסגרת הפאנל ציין שלומי פוגל כי בכוונתו להקים קרן השקעות ממדינות המפרץ שמטרתה להשקיע בחברות הייטק ישראליות במגוון תחומים. לדבריו, תיבחן גם פעילות שתכלול הקמת שלוחות ייצור לחברות בהן תשקיע הקרן באזור הסחר החופשי ג׳בל עלי ובדובאי. שיתוף הפעולה עם ענקית הספנות והלוגיסטיקה DP WORLD מדובאי, עליו הוכרז בשבוע שעבר, נוסד לא רק בשל העניין בנמלים אלא גם בשל העניין הרב שהחברה מגלה בטכנולוגיה מישראל.
בחלק השני של האירוע הציגו שמונה חברות סטרטאפ מישראל ומהעולם: Internest (צרפת) מייצרת מערכת אוטומטית לקליטת רחפנים תת-מימיים על פלטפורמות ניידות, Orca AI (ישראל) חברת פורטפוליו של theDOCK המפתחת כלי ניווט ימיים מבוססי בינה מלאכותית, Prisma Photonics (ישראל) המפתחת מערכות לניטור וניהול תשתיות באמצעות סיבים אופטיים, SeaErra Vision (ישראל) מציעה פתרונות לשיפור ראייה תת ימית, ELWAVE (צרפת) מפתחת טכנולוגית חישה אלקטרומגנטית לעצמים במים ולקביעת טווח, סוג החומר ועוד, Razor Labs (ישראל) מציעה פתרונות AI לתווך הימי, Hydromea (שווייץ) מפתחת טכנולוגיה לרחפנים תת-ימיים אוטונומיים, ו-ArcusTeam (ישראל) גם כן חברת פורטפוליו של theDOCK המפתחת פתרונות הגנת סייבר לרכיבי IoT.
הסטרטאפים הישראלים שנבחרו לשיתוף פעולה מיידי הם: SeaErra Vision החיפאית, ו-Prisma Photonics שנבחרה עבור יחידת הסונאר. בנוסף נבחרו Internest הצרפתית ו-Hydromea השוויצרית.
זהו אתגר הסטרטאפים השני שחברת theDOCK מקיימת עבור טיסנקרופ. בתחילת השנה, לפני פרוץ מגיפת הקורונה, התקיים אתגר בתחום Industry 4.0 עבור רצפת הייצור של מספנת טיסנקרופ. באתגר זה היתה קריאה לסטרטאפים ישראלים, כאשר עשרות רבות פנו להשתתף, 7 נבחרו להציג באירוע שהתקיים בקמפוס של גוגל בתל אביב, ובעקבותיו נוצר חיבור עם מספר חברות שהוזמנו למטה טיסנקרופ בקיל.
עידו אופיר, מנכ״ל טיסנקרופ ישראל, אמר במסגרת האירוע: ״ישראל נחשבת מדינה מובילה בתחום החדשנות, וכחלק מפעילות טיסנקרופ בארץ אנחנו בחיפוש מתמיד אחר שותפים מתאימים לתחומים שונים של החברה. זו הפעם השנייה שאנו מקיימים אתגר סטרטאפים עם theDOCK. אתגר זה נמשך 3 חודשים במהלכו פגשנו באופן וירטואלי כ-100 חברות עם רעיונות וצוות יוצאים מן הכלל. הסטארט-אפים הייחודיים הציבו בפנינו משימה קשה לבחור מתוכם את 8 הסטרטאפים המתאימים ביותר ליעדים של חברת אטלס״.
אלקה ניר, מנכ״לית קרן ההשקעות ״כרמל״ של אוניברסיטת חיפה, התייחסה לסטרטאפ הזוכה SeaErra שהחל דרכו באוניברסיטה: ״אנו גאים ב-SeaErra, חברת פורטפוליו מובילה של כרמל, אשר היתה הישראלית היחידה שזכתה באתגר הסטרטאפים של טיסנקרופ בתחום האוטונומיה התת ימית. סיארה, בהובלת דר. טלי טרייביש וכרמל, מפתחת מערכות ראייה חדשניות מבוססות AI, ואנו נרגשים מהמהפכה שהיא תביא לתחום הראייה התת ימית״.
ניר גרצמן, שותף מייסד ב-theDOCK אמר בסיכומו של האירוע: ״אנו נרגשים מתוצאות הפרויקט עם טיסנקרופ ואטלס. תוצאות אלו, בנוסף לפעילויות שעשינו בעבר, מתקפות את המודל העסקי שלנו – חברות מהתחום אכן מתעניינות בחדשנות ורואים בנו, theDOCK, כפלטפורמה לאיתור טכנולוגיות וסטרטאפים. משקיעים צופים במגמה הגוברת ומעוניינים לבחון הזדמנויות השקעה דרכנו. אנו רואים גם עניין בקרב כמה שחקנים אסטרטגיים להשקיע בקרן הבאה שלנו, ומעודדים מהיצע הסטרטאפים היצירתיים שאנו נחשפים אליו״.