בשורה לתושבי מודיעין: רכבת ישראל משיקה לראשונה שירות רכבות לילה מסביב לשעון

משרד התחבורה ורכבת ישראל מודיעים על חיזוק תשתיתי משמעותי לקראת עונת הקיץ ושיא הטיסות. החל מסוף מאי, תחנת מודיעין מרכז תחובר לרשת רכבות הלילה בתדירות של אחת לשעה עם קישור ישיר לנתב״ג, לתל אביב ולצפון


09:45 ,25.05.2026 מאת: מערכת פורט2פורט

לקראת עונת הקיץ המאופיינת בעלייה חדה בביקושים לנסיעה ברכבת, ובמקביל לשיא עונת הטיסות בנתב״ג, משרד התחבורה ורכבת ישראל מודיעים על שדרוג מערך התשתיות והשירות לעיר מודיעין. החל מיום ראשון, 31 במאי 2026, יופעל לראשונה שירות רכבות לילה רציף מתחנת מודיעין מרכז, שיפעל מסביב לשעון ויחבר את תושבי העיר ישירות למרכזי התעסוקה, הפנאי והתעופה במדינה.

 

במסגרת שירות הלילה החדש, תופעלנה רכבות לאורך כל שעות הלילה בתדירות של רכבת אחת מדי שעה. קו הרכבת המושק ינוע מתחנת מודיעין מרכז ויעבור דרך נתב״ג, תל אביב סבידור מרכז, הרצליה, נתניה, חדרה מערב, בנימינה, חיפה חוף הכרמל, חיפה מרכז השמונה, קריית מוצקין, עכו ועד לתחנת נהריה. המהלך נועד להעניק פתרון תחבורתי מהיר, איכותי ובטוח, המבטל את התלות ברכב פרטי או בשירותי הסעות יקרים בשעות הקטנות של הלילה.

 

בענף הלוגיסטיקה, התחבורה והתשתיות מציינים כי הרחבת הקישוריות של מודיעין לרשת המסילות הארצית בשעות הלילה מהווה נדבך מרכזי בניהול זרמי הנוסעים בעונת השיא. המערך החדש צפוי להקל משמעותית על העומסים בכבישים המובילים לנתב״ג ולמטרופולין תל אביב, ולספק מענה מדויק לעובדי משמרות, לטסים לחו״ל ולבליינים, תוך שיפור מרקם החיים העירוני ועידוד המעבר לתחבורה ציבורית יעילה.

 

בהנהלת רכבת ישראל ובמשרד התחבורה מדגישים כי פרויקט זה הוא חלק ממדיניות רחבה לחיווט וחיבור מדינת ישראל מקצה לקצה באמצעות רכבות מתקדמות. השותפים למהלך ציינו כי שיתוף הפעולה המקצועי אפשר גיבוש מענה תחבורתי מבוסס נתונים, המרחיב את היצע הניידות והנגישות של התושבים, ומציב את מודיעין בעמדת זינוק טובה יותר כעיר מרכזית המחוברת ישירות לעורקי הכלכלה והתעופה הראשיים בישראל.

 

שרת התחבורה מירי רגב: ״אנחנו ממשיכים לחבר את ישראל ולייצר תחבורה ציבורית זמינה, מתקדמת ונגישה בכל שעות היממה. הפעלת רכבות הלילה בתחנת מודיעין מרכז היא בשורה משמעותית עבור עשרות אלפי תושבי העיר והאזור, שייהנו מחיבור ישיר ורציף לנתב״ג, למטרופולין תל אביב ולצפון הארץ. זהו צעד נוסף במדיניות שאנו מובילים להרחבת השירות ולהגברת הקישוריות״.

 

מנכ״ל רכבת ישראל, אבנר פלור: ״הפעלת שירות הלילה במודיעין תאפשר את חיזוקה של העיר ותגביר את השימוש של תושבי העיר בתחבורה ציבורית, ובכך תשפר משמעותית את מרקם החיים. אנו ממשיכים ופועלים לשיפור השירות הרכבתי בכל רחבי הארץ, תוך התאמתו לצרכים המשתנים של הנוסעים״.

 

 

רוצים להעמיק בפרטים? תשאלו את דוק