בשורה לתעלת סואץ: מארסק מתכננת להחזיר את כל שירותיה עד מרץ 2027

נתוני רשות התעלה מראים כי בינואר-ספטמבר 2026 חצו אוניות מארסק את התעלה 276 פעמים, לעומת 146 בתקופה המקבילה אשתקד - עלייה של כ־89%. גם האפאג-לויד צפויה לחדש את מרבית שירותיה דרך התעלה ברבעון הראשון של 2027


09:58 ,22.10.2026 מאת: מערכת פורט2פורט

ענקית הספנות הדנית מארסק מתכננת להחזיר את כלל שירותיה לתעלת סואץ עד מרץ 2027, במהלך שעשוי לתמוך בהתאוששות התנועה הימית וההכנסות מהתעלה. החברה נאלצה להסיט אוניות להקפת כף התקווה הטובה בעקבות התקיפות על כלי שיט בים האדום שהאריכו את זמני ההפלגה והגדילו את עלויות הדלק והתפעול.

 

רבאב בולוס, מנהלת התפעול של מארסק, אמרה אתמול בפגישה עם ראש רשות תעלת סואץ, אוסאמה רביע, כי התעלה היא ״האפשרות המועדפת״ על החברה.

 

גם חברת הספנות הגרמנית האפאג-לויד צפויה לחדש את מרבית שירותיה דרך התעלה ברבעון הראשון של 2027, למעט שירות אחד או שניים. כיום כבר פועלים שניים משירותיה בקו דרך סואץ אך החברה ממשיכה לעקוב אחר המצב הביטחוני לפני שתחליט על הרחבת הפעילות.

 

נתוני רשות התעלה מראים כי בינואר-ספטמבר 2026 חצו אוניות מארסק את התעלה 276 פעמים, לעומת 146 בתקופה המקבילה אשתקד - עלייה של כ־89%. עם זאת, החזרה המלאה של חברות הספנות עדיין תלויה בביטחון השיט בים האדום.

 

רוצים להעמיק בפרטים? תשאלו את דוק